nav Uitvaarverzekering

Het laatste nieuws over uitvaartverzekeringen

Nieuws

 • Peter Borgdorff nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Lifetri
  Peter Borgdorff is per 25 augustus 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lifetri. Peter Borgdorff is een zeer ervaren bestuurder in de financiële sector en een autoriteit in de Nederlandse pensioenmarkt. Met deze benoeming onderstreept Lifetri haar ambities in de pensioenmarkt om deelnemers van pensioenfondsen een gegarandeerd pensioen te bieden.
 • Monuta verkoopt Duitse uitvaartverzekeringsportefeuille
  Monuta verkoopt de uitvaartverzekeringsportefeuille van haar dochterbedrijf in Duitsland aan DELA. De portefeuille bevat bijna 121.000 Duitse verzekerden (150.000 polissen). Hiermee trekt Monuta zich terug uit de Duitse verzekeringsmarkt. Onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank (DNB) hebben de uitvaartverzekeraars een verkoopovereenkomst ondertekend.
 • DELA houdt focus op solidariteit en continuïteit
  Ondanks de opleving van corona heeft DELA in 2021 goed kunnen bouwen aan haar lange termijn strategie, zo is te lezen in het vandaag verschenen jaarverslag van DELA groep. De solvabiliteit van DELA bleef vrijwel constant op 266%. In alle landen waar DELA actief is, kwamen er per saldo verzekerden bij.
 • Toezichthouder ACM: "Uitvaartonderneming DELA mag onder voorwaarden Yarden overnemen"
  Uitvaartonderneming DELA mag onder voorwaarden Yarden overnemen. De uitvaartondernemingen moeten wel zeven crematoria en twee uitvaartcentra verkopen aan een andere partij. Op die manier blijven er voldoende alternatieven in de uitvaartbranche.

  DELA en Yarden zijn actief in de uitvaartbranche. Ze hebben allebei crematoria, begraafplaatsen, uitvaartcentra, mortuaria en uitvaartverzekeringen. Yarden verkeert al enige tijd in een slechte financiële positie. Door de overname komt er zekerheid voor de polishouders van de uitvaartverzekeringen van Yarden.
 • Overname Yarden door cooperatie DELA gaat definitief door
  De overname van Yarden door DELA gaat definitief door. DNB en ACM hebben de overname goedgekeurd. De uitvaartverzekeringen van de 1 miljoen Yarden-verzekerden zijn daardoor gered. Op 2 augustus vindt de overdracht plaats. Nabestaanden van verzekerden van DELA en Yarden kunnen vanaf dan gebruikmaken van elkaars locaties en faciliteiten.
 • Publicatie Staatscourant over de fusie DELA en Yarden
  Publicatie Staatscourant en overige media: mogelijkheid om verzet aan te tekenen tegen fusie.
 • Lifetri Groep investeert in groei met nieuwe benoemingen
  De Nederlandse verzekeraar Lifetri Groep heeft de directie versterkt met de benoemingen van een Chief Financial Risk Officer (CFRO), een Chief Investment Officer (CIO) en een Chief Operating Officer (COO). Daarnaast is een nieuwe commissaris benoemd. De benoemingen passen in de ambitie van Lifetri de activiteiten verder uit te breiden door de focus op overnames in de markt van lange termijn garanties.
 • Frank Fransen vertrekt bij MonutaFrank Fransen vertrekt bij Monuta
  Frank Fransen, directeur Verzekeringen, neemt 1 augustus 2021 afscheid van Monuta. Na een dienstverband van bijna 13 jaar gaat Fransen een nieuwe uitdaging aan als directeur bij Visser Contactlenzen in Nijmegen.
 • Consumentenbond ziet af van verdere juridische stappen tegen Yarden
  Consumentenbond ziet af van an verdere juridische stappen tegen Yarden. Dat wordt duidelijk in een brief die de Claimservice van de consumentenbond heeft gestuurd naar haar leden. De financiële situatie bij Yarden is dermate slecht is dat een overname door een andere kapitaalkrachtige partij, de enige mogelijkheid is om een faillissement te voorkomen. De Consumentenbond heeft daarom besloten om af te zien van verdere juridische stappen tegen Yarden. Een procedure zou namelijk het voortbestaan van de uitvaartverzekeraar – en daarmee de rechten van de ruim 1,3 miljoen verzekerden - in gevaar brengen. Lees hier de hele mail van de Consumentenbond aan de mensen die zich hadden aangesloten bij Yardenclaim.
 • Yarden en DELA opnieuw in gesprek over overname
  Yarden en DELA zijn opnieuw in gesprek over een overname. Deze is wederom noodzakelijk geworden nadat Yarden grote verliezen heeft geleden op de obligatiemarkt. Om te voorkomen dat Yarden haar bijna 1 miljoen verzekerden verder op hun polissen moet korten, probeert Yarden nu te reorganiseren. Dat meldt het Financieel Dagblad op de dag dat Yarden haar jaarverslag publiceert.
 • Ilse van den Bosch nieuwe CFRO MonutaIlse van den Bosch nieuwe CFRO Monuta
  Ilse van den Bosch (51) is per 1 januari 2021 officieel benoemd tot Directeur Financiën en Risicomanagement bij Monuta Holding N.V. Zij volgt hiermee Carlo Elsinghorst op die in 2016 aantrad als financieel bestuurder.
 • Yarden stopt per direct met verkoop van nieuwe uitvaartverzekeringen
  Het afsluiten van een nieuwe Yarden uitvaartverzekering is met ingang van 15 december 2020 niet meer mogelijk. Dat maakt Yarden bekend op haar website. Als reden geeft Yarden: De financiële positie maakt dat Yarden nieuwe klanten geen langetermijnperspectief kan bieden.
 • Je nabestaanden financieel verzorgd achterlaten: zo bereid je dit voor
  Wil jij dat je nabestaanden financieel verzorgd achterblijven? Er zijn verschillende manieren om daarvoor te zorgen. Vroegtijdig overlijden kan iedereen overkomen. Als je geen financiële maatregelen hebt getroffen voor je nabestaanden leidt dat mogelijk tot problemen. Die zijn te voorkomen als je genoeg spaargeld achter de hand hebt. Dat heeft echter niet iedereen, maar daar is wel een oplossing voor. Een overlijdensrisicoverzekering voorziet namelijk in de mogelijkheid om je nabestaanden financieel verzorgd achter te laten.
 • DNB keurt overname Klaverblad Levensverzekering door Lifetri Groep goed
  De Nederlandsche Bank heeft vandaag goedkeuring verleend aan de in mei 2019 aangekondigde verkoop van Klaverblad Levensverzekering N.V. aan Lifetri Groep. Daarmee is de transactie definitief en zal deze binnen enkele dagen formeel worden afgerond door de overdracht van de aandelen.
 • Waard Leven neemt klein deel Monuta levensverzekeringsportefeuille overWaard Leven neemt klein deel Monuta levensverzekeringsportefeuille over
  Waard Leven N.V. neemt vijf duizend levensverzekeringspolissen van Monuta over. Het gaat alleen om verzekeringen die geen uitvaartverzekering zijn, zoals gemengde kapitaalverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft hiervoor toestemming gegeven. De overdracht vindt plaats op 1 oktober 2019.
 • Yarden gaat klanten laten bijbetalen
  Bijna 400.000 klanten van Yarden moeten vanaf 2020 gaan bijbetalen. Deze klanten hebben een (pakket)verzekering bij Yarden die alle kosten dekt. Yarden gaat prijsstijgingen vanaf 2020 laten betalen door haar verzekerden, dat meldt de Telegraaf. Eerder waren deze kosten voor rekening van de uitvaartverzekeraar.
 • Monuta presenteert jaarcijfers 2018Monuta presenteert jaarcijfers 2018
  Voor Monuta stond 2018 in het teken van financiële duurzaamheid en het consolideren van de positie in de uitvaart- en verzekeringsmarkt. Daarnaast is er gewerkt aan een herijkte strategische koers voor de totale organisatie als kompas voor de komende jaren. 2018 was ook een bijzonder jaar voor Monuta. Een jubileumjaar waarin het bedrijf 95 jaar bestond.
 • Directeur Evers vertrekt bij Yarden (update)Directeur Evers vertrekt bij Yarden (update)
  Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen, stapt op bij Yarden. Yarden heeft nog niet bekend gemaakt waarom Evers op stapt ook over zijn opvolging is nog niets bekend, meldt Assurantie Magazine.
 • Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over
  Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over. Nuvema is een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Na de overname wordt de naam van de onderneming gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri), onderdeel van Lifetri Groep. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.
 • Helft Nederlanders steekt kop in het zand over hoogte eigen uitvaartverzekeringHelft Nederlanders steekt kop in het zand over hoogte eigen uitvaartverzekering
  De helft van de Nederlanders met een uitvaartverzekering heeft geen idee waarvoor ze precies verzekerd zijn en tweederde controleert dit zelden of nooit. Vooral jongeren (18-25 jaar) tasten in het duister. Toch bevestigt 80 procent van de Nederlanders dat ze willen voorkomen dat dierbaren hun uitvaart (deels) moeten betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta onder ruim 2.100 Nederlanders door onderzoeksbureau NL-Eyes.
 • Quinten Fraai nieuwe directievoorzitter MonutaQuinten Fraai nieuwe directievoorzitter Monuta
  Quinten Fraai (51) wordt per 1 februari 2018 benoemd als nieuwe directievoorzitter van uitvaartverzorger- en verzekeraar Monuta. Hij volgt hiermee Gert-Hein de Heer op die in 2012 aantrad als directievoorzitter.
 • Consumentenbond roept op om klachten Yarden te melden
  De Consumentenbond roept mensen die klachten hebben over de Yarden natura-uitvaartverzekering op om deze te melden op het Klachtenkompas van de Consumentenbond. Volgens de Consumentenbond komen er veel klachten en vragen binnen over deze verzekering en dan met name over de kosten die na uitvaarten door Yarden in rekening worden gebracht.
 • Kifid: Afkoopwaarde Monuta lager dan andere uitvaartverzekeraars
  Monuta moet twee klanten meer betalen dan de verzekeraar van plan was nadat de verzekerden hun verzekering afkochten. De twee klanten waren niet tevreden en stapte naar het Kifid dat tot de conclusie komt dat de twee andere grote uitvaartverzekeraars een hogere afkoopwaarde uitkeren.
 • DELA neemt Belgische verzekeringsportefeuille Hooghenraed over
  Coöperatie DELA heeft overeenstemming bereikt met Hooghenraed Levensverzekeringen N.V. over overdracht van hun Belgische verzekeringsportefeuille.
 • ‘Provisieverbod vaak nadelig voor consument’
  Omdat consumenten belangrijke producten zoals verzekeringsproducten en uitvaartverzekeringen nu niet meer afnemen als zij ervoor moeten betalen, gaat de consument shoppen via internet en worden vaak onvoordelige producten aangeschaft. Dat zegt Jeffrey Leichel van stichting Odin, een organisatie die consumenten begeleidt bij financieel advies, in De Telegraaf.
 • Margreet Haandrikman completeert RvC MonutaMargreet Haandrikman completeert RvC Monuta
  Per 1 juli 2017 is Margreet Haandrikman toegetreden tot de raad van commissarissen van Monuta. Na de eerdere benoeming van commissarissen Joke van Lonkhuijzen en Tanja Bender is met de komst van Haandrikman de RvC van Monuta compleet.
 • DELA groeit in moeilijke markt
  Coöperatie DELA realiseerde in 2016 een stevige groei in de krimpende markt van uitvaart- en levensverzekeringen. Net als in 2016 stegen de premie-inkomsten. Nu met bijna 9% naar € 400 miljoen. Het aantal verzekerden liep op naar bijna 3,9 miljoen, ruim 100.000 meer dan in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van DELA, dat vandaag is gepubliceerd.
 • Conservatrix ontvangt kapitaalversterking nieuwe eigenaar
  Baarn, 15 mei 2017 – Trier Holding BV, een Nederlandse onderneming van de Amerikaanse strategische investeerder Eli Global LLC, heeft de Nederlandse levensverzekeraar Nederlandsche Algemeene Maatschappij van Levensverzekeringen Conservatrix N.V. (“Conservatrix”) overgenomen. Deze overname, inclusief een kapitaalversterking, verzekert een stabiele financiële positie voor Conservatrix en een duurzame toekomst voor de onderneming, klanten en werknemers. Conservatrix is hierdoor in een veilige haven gebracht en de bestaande rechten van polishouders blijven behouden.
 • Monuta publiceert jaarverslag 2016Monuta publiceert jaarverslag 2016
  Monuta was in 2016 volop in beweging. Een beweging waarin we werkten aan het voortdurend optimaliseren van onze activiteiten, met een focus op het verbeteren van de klanttevredenheid en winstgevendheid. Met deze doelen voor ogen is in 2016 een aantal belangrijke veranderingen en reorganisaties doorgevoerd in de organisatie van zowel het verzekeringsbedrijf als het uitvaartbedrijf.
 • Zorg voor nabestaanden belangrijke factor in keuze financiering uitvaartZorg voor nabestaanden belangrijke factor in keuze financiering uitvaart
  Als het om uitvaartkosten gaat vinden veel mensen het belangrijk dat nabestaanden hier niet mee geconfronteerd worden. Al heeft 34% van de mensen geen idee wat een uitvaart eigenlijk kost. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door Monuta[1].
 • Jonge mensen onderschatten kosten uitvaart
  Jonge mensen tot 35 jaar hebben minder vaak een uitvaartverzekering, terwijl een groot deel van hen deze verzekering wel als belangrijk of zelfs noodzakelijk ervaart. Ook onderschatten ze kosten van een uitvaart vaker dan mensen uit andere leeftijdscategorieën. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta[1].
 • Advieskosten uitvaartverzekering gestabiliseerd
  Waar sinds het provisieverbod de afgelopen jaren nog een flinke daling zichtbaar was van de gemiddelde advieskosten voor een uitvaartverzekering, lijken deze zich te stabiliseren. Dat blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar Monuta, die de tarieven over 2016 van 909 intermediairs vergeleek.
 • Monuta wederom als beste uitvaartverzekeraar beoordeeld door intermediair
  Eind 2016 heeft GfK onder intermediairs het jaarlijks terugkerende tevredenheidsonderzoek naar uitvaartverzekeraars uitgevoerd. Monuta wordt van alle onderzochte aanbieders opnieuw het best beoordeeld met een rapportcijfer van een 8,0.
 • Fidus Assuradeuren B.V. krijgt volmacht van Monuta
  Op 22 december jl. heeft Fidus een volmacht gekregen van uitvaartverzekeraar Monuta. Fidus assuradeuren is het volmachtbedrijf van het onlangs gefuseerde assurantiekantoren Offermans Joosten uit Geleen en Wilson Groep uit Maastricht. Hiermee zijn zij de grootste onafhankelijke financiële dienstverlener van Limburg en behoren tot de top 50 van Nederland.
 • Foto’s belangrijkste bezit in het leven
  Voor een kwart van de bevolking zijn foto’s het belangrijkste eigendom. Dat blijkt uit een enquête van Nuvema uitvaartverzekeraar onder 1000 respondenten. De woning (19%) en sieraden (14%) volgen in de rij als meest dierbare bezit. Foto’s zijn onvervangbaar en dus erg dierbaar. Het huis is vooral een praktische kwestie en sieraden hebben bijna altijd sentimentele waarde. Jongeren vinden foto’s, telefoons en knuffels alle drie even waardevol.
 • Monuta: “Maak financieel advies betaalbaar om aantal gemeentelijke uitvaarten terug te dringen”
  Als nabestaanden de uitvaart van een dierbare niet kunnen betalen, of als er geen nabestaanden zijn, dan worden de kosten betaald door gemeenten. Onlangs bleek uit onderzoek van de Christelijke Hogeschool uit Ede dat in 2015 het aantal gemeentelijke uitvaarten met 15% is toegenomen. Volgens Monuta ligt één van de oplossingen in een subsidie op financieel advies voor mensen met een beneden modaal inkomen.
 • Nieuwe vergelijkingssite UitvaartOffertes.nl gelanceerdNieuwe vergelijkingssite UitvaartOffertes.nl gelanceerd
  Vandaag lanceert Uitvaart.Com een tweede offertesite: UitvaartOffertes.nl www.uitvaartoffertes.nl.
  De nieuwe site UitvaartOffertes.nl is echter simpeler van opzet dan Uitvaartmarkt.nl, een site die al een paar jaar succesvol draait.
 • Monuta lanceert website met informatie over uitvaartverzekeringen
  Het uitzoeken van een uitvaartverzekering kan een lastig proces zijn. Welke uitvaartverzekering het beste bij iemand past is afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen. Consumenten die wel wat hulp kunnen gebruiken in het oriëntatieproces, kunnen vanaf vandaag terecht op www.uitvaartverzekeringen.nl.
 • Monuta mag berekening afkoopwaarde niet aanpassen
  Monuta mag de berekening van de afkoopwaarde en de premievrije waarde bij lopende verzekeringen niet wijzigen. Het Kifid heeft een door Monuta aangekondigde verandering van de berekening ongedaan gemaakt, dat meldt NU.nl.
 • Jaarcijfers DELA 2015
  De groei die coöperatie DELA in 2015 in de nog altijd krimpende markt van uitvaart- en levensverzekeringen realiseerde, is boven verwachting. De premie-inkomsten stegen met ruim 7% naar € 367 miljoen. Het aantal verzekerden liep op naar 3,75 miljoen, ruim 100.000 meer dan in 2014. Het operationeel resultaat van de uitvaartverzekeraar en –verzorger steeg met 17% naar € 123 miljoen.
 • Yarden keert ledenvoordeel uit van € 8,1 miljoen 2015 solide jaar met goed resultaat
  Uitvaartorganisatie Yarden kijkt terug op een solide jaar waarin goede resultaten zijn geboekt. In 2015 keerde Yarden een ledenvoordeel van € 8,1 miljoen uit. Dit geeft nabestaanden recht op een extra vrij besteedbaar bedrag van minimaal 10% bovenop de verzekerde som, te besteden aan de uitvaart van de verzekerde. Yarden is het eigendom van een vereniging en zorgt ervoor dat het resultaat ten goede komt aan haar leden. De uitvaartorganisatie zag haar ledenaantal, omzet, netto resultaat en Solvency II-ratio stijgen ten opzichte van 2014. In 2015 boekte Yarden een omzet van € 200,3 miljoen. Het netto resultaat bedroeg € 10,24 miljoen en de Solvency II-ratio had een bandbreedte tussen de 180% en 220%.
 • Jaarcijfers Monuta 2015Jaarcijfers Monuta 2015
  Monuta kijkt terug op een solide jaar waarin de belangrijkste doelstellingen zijn gerealiseerd. Het uitvaartbedrijf heeft goede vooruitgang geboekt met de stappen die zijn genomen om ondernemerschap te stimuleren en het verzekeringsbedrijf mocht een recordaantal nieuwe klanten verwelkomen. Monuta zag haar omzet stijgen naar € 275,2 miljoen (2014: €271,4 miljoen). Het nettogroepsresultaat bedroeg € 6,9 miljoen (2014: € 7,7 miljoen). De Solvency II-ratio voor het verzekeringsbedrijf bedroeg 184%.
 • Gemiddelde advieskosten uitvaartverzekering gedaald
  De gemiddelde advieskosten voor uitvaartverzekeringen van intermediairs met een vaste fee zijn in 2015 gedaald. Wel was de daling minder sterk dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een analyse van Monuta, die de tarieven van 918 intermediairs vergeleek. Gemiddeld betaalde een klant in 2015 € 116,- euro voor uitvaartverzekeringsadvies, een daling van circa 13% ten opzichte van 2014. De gemiddelde kosten van een doorlopend serviceabonnement gingen juist omhoog: van € 4,92 naar € 6,81 per maand.
 • Overname uitvaartverzekeringen NorthWest door Yarden definitiefOvername uitvaartverzekeringen NorthWest door Yarden definitief
  Uitvaartorganisatie Yarden heeft de portefeuille met uitvaartverzekeringen van NorthWest Uitvaartverzekeringen overgenomen. Op 31 december 2015 heeft De Nederlandsche Bank hiervoor toestemming verleend. NorthWest heeft haar uitvaartverzekeringsactiviteiten hiermee beëindigd. Het gaat om een totaal van ongeveer vijftigduizend uitvaartpolissen met een verzekerd bedrag van € 350 miljoen euro.
 • NIVO Uitvaartverzekeringen draagt verzekeringsportefeuille over aan a.s.r.
  a.s.r. en NIVO Uitvaartverzekeringen N.V. hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van de verzekeringsportefeuille van NIVO aan a.s.r. Het is de intentie van a.s.r. om deze portefeuille op termijn volledig over te brengen naar Ardanta.
 • Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissenUitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen
  Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.
 • Yarden neemt uitvaartverzekeringen van NorthWest over
  Yarden Uitvaartverzekeringen nv heeft het voornemen de portefeuille met uitvaartverzekeringen van NorthWest Verzekeringen over te nemen. De Nederlandsche Bank heeft hiervoor een eerste goedkeuring gegeven. NorthWest gaat haar uitvaartverzekeringsactiviteiten per 31 december 2015 beëindigen. Het gaat om een totaal van ongeveer vijftigduizend uitvaartpolissen met een verzekerd bedrag van 350 miljoen euro.
 • Protest Nardus tegen Solvency II Basic leidt tot versoepeling vrijstellingsgrenzenProtest Nardus tegen Solvency II Basic leidt tot versoepeling vrijstellingsgrenzen
  Nardus, de belangenbehartiger voor uitvaart verenigingen zonder winstoogmerk heeft zich ingezet om de verwachte desastreuze gevolgen die Solvency II Basic voor haar leden met zich mee zou brengen weg te nemen door bezwaar aan te tekenen tegen dit toezichtmodel en de vrijstellingsregels hiervoor. De lokale natura uitvaartverenigingen die onder de Wet Financieel Toezicht vallen werden door deze nieuwe toezicht regels ernstig bedreigd in hun voortbestaan.
 • Reactie NARDUS op consultatie Solvency II BasicReactie NARDUS op consultatie Solvency II Basic
  Nardus, de belangenbehartiger voor uitvaart verenigingen zonder winstoogmerk heeft in een brief aan het ministerie van financiën wederom bezwaar aangetekend tegen de invoering van Solvency II Basic. Ditmaal naar aanleiding van de consultatieronde van de hierop betrekking hebbende vrijstellingsregeling.
 • Monuta digitaliseert als eerste volledig medisch acceptatietrajectMonuta digitaliseert als eerste volledig medisch acceptatietraject
  Monuta heeft haar medische acceptatietraject gedigitaliseerd. Een primeur. Monuta is namelijk de eerste uitvaartverzekeraar die deze stap zet. Voordeel voor de klant? Vanaf heden kan hij of zij direct zien of de aanvraag is geaccepteerd en tegen welke premie.

Deze domeinnaam is te huur