nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - CEO Philippe Wits treedt terug bij Lifetri

CEO Philippe Wits treedt terug bij Lifetri

Na vijf jaar aan het roer te hebben gestaan van Lifetri, treedt CEO Philippe Wits terug. Onder zijn leiding groeide de balans van Lifetri van €200 miljoen naar meer dan €2 miljard. In 2020, na de baanbrekende risicotransfer met het pensioenfonds van Allianz Nederland, positioneerde Lifetri zich als een innovatieve speler op de Nederlandse markt voor pensioenrisicotransfers (PRT).

Hoewel de groei sindsdien is vertraagd, blijven Lifetri en haar aandeelhouders geloven in het lange termijn potentieel van de Nederlandse PRT-markt. Lifetri zal haar aanpak in deze markt heroverwegen en zich opnieuw richten op interne activiteiten, in afwachting van nieuwe kansen. Een herbeoordeling van de aanpak en positionering is echter noodzakelijk om succes te garanderen. Lifetri is begonnen met het proces van het benoemen van een nieuwe CEO.

Philippe Wits:
“Ik heb enorm genoten van het opzetten van Lifetri en ben extreem trots op wat we hebben bereikt. Het meest van al heb ik genoten van de samenwerking met mijn collega’s bij Lifetri, die ik diep wil bedanken voor hun inzet. Het is een geweldige reis geweest. Als visionaire en ondernemende CEO is dit een natuurlijk moment om afscheid te nemen. Hoewel ik had kunnen blijven om Lifetri naar de volgende fase te brengen, kijk ik er ook naar uit om iets nieuws op te bouwen met dezelfde focus op klanten en mensen.”

Peter Borgdorff, voorzitter van de Raad van Commissarissen:
“Philippe heeft de afgelopen vijf jaar een cruciale rol gespeeld in het opbouwen van Lifetri. Met grote bewondering heb ik gezien hoe hij op zijn zo kenmerkende innovatieve manier Lifetri heeft gebracht tot het gevestigde bedrijf dat het vandaag de dag is. Ik ben trots dat Lifetri, dankzij zijn scherpe oog voor zowel klanten als medewerkers, de balans heeft kunnen laten groeien van 200 miljoen naar meer dan 2 miljard. Ik wil Philippe bedanken voor die mijlpaal, maar nog belangrijker, voor de prettige samenwerking die ik persoonlijk de afgelopen twee jaar met hem heb ervaren.”

Rohan Singhal van Sixth Street:
“Philippe is vanaf het begin met ons meegegaan op onze reis in Nederland. Hij is een echte partner voor ons geweest en heeft ons geholpen het bedrijf vanaf de grond op te bouwen. We willen hem bedanken voor al zijn inspanningen en wat hij het bedrijf heeft gebracht, en wensen hem het allerbeste.”


Deze domeinnaam is te huur