nav Uitvaarverzekering

Verschillen Uitvaartverzekeringen uitgelegd

Uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie. Dit omvat niet alleen de daadwerkelijke begrafenis of crematie, maar ook de andere kosten die komen kijken bij een uitvaart. Denk hierbij aan de kosten voor het verzorgen van een overledene, de kist, het opbaren, rouwvervoer, rouwdrukwerk, de plechtigheid, de condoleance, het graf, asbestemming etc.

Omdat een uitvaart doorgaans behoorlijk kostbaar is, kan het verstandig zijn om je te verzekeren voor deze kosten. Het is eenvoudig om inzicht te krijgen in wat een uitvaart kost, kijk daarvoor in het hoofdstuk Wat kost een uitvaart.

Met een uitvaartverzekering weet je zeker dat je nabestaanden niet op kosten gejaagd worden voor jouw uitvaart. Soms denken mensen dat de uitvaart wel betaald zal worden door de gemeente als er geen geld is. Maar dat is doorgaans iets te makkelijk gedacht. De gemeente zal de uitvaart wel gaan regelen als de directe nabestaanden dit niet doen. Maar de kans is erg groot dat de gemeente de kosten van de uitvaart alsnog zal verhalen op de directe nabestaanden.

Er zijn in Nederland diverse uitvaartverzekeraars actief, kijk voor een overzicht in het hoofdstuk Uitvaartverzekeringen vergelijken. Deze uitvaartverzekeraars bieden diverse soorten uitvaartverzekeringen aan. In grote lijnen gaat het hierbij om de onderstaande vier soorten uitvaartverzekeringen:


Deze domeinnaam is te huur