nav Uitvaarverzekering

Natura sommen

Natura sommen

Geld alleen te besteden voor de uitvaart

Bij een natura sommenverzekering mogen nabestaanden het geld alleen uitgeven aan de uitvaart, dit in tegenstelling tot de kapitaal verzekering. De nabestaanden zijn helemaal vrij om zelf te bepalen wie de uitvaart zal verzorgen. Ze kunnen de kosten declareren bij de uitvaartverzekeraar.

De natura sommenverzekering is geschikt voor mensen die niet willen dat hun nabestaanden vastzitten aan een pakket. Tegelijkertijd wil de verzekerde er wel zeker van zijn dat het geld alleen wordt gebruikt voor de uitvaart en niet voor andere zaken. Voor de nabestaanden werkt het verder eigenlijk helemaal hetzelfde als bij een kapitaal verzekering. Ze mogen alles naar eigen inzicht regelen met wie ze maar willen. Ze moeten alleen wel overal facturen van bewaren zodat ze kunnen aantonen dat ze het geld hebben gebruikt voor de uitvaart.

Hoogte van het verzekerde bedrag?

Het is verstandig om na te gaan wat je eigen uitvaartwensen zijn. Aan de hand van die wensen kan je heel eenvoudig nagaan wat deze uitvaart zal gaan kosten. Kijk voor informatie hierover in het hoofdstuk Tips afsluiten uitvaartverzekering. Het is wel verstandig om de hoogte van het bedrag in de toekomst te blijven bijstellen omdat het mogelijk is dat je wensen veranderen of dat de kosten voor een uitvaart verder zullen stijgen. Als het bedrag niet hoog genoeg is moeten de nabestaanden de extra kosten zelf betalen of die verrekenen met de erfenis.


Deze domeinnaam is te huur