nav Uitvaarverzekering

Alternatieven uitvaartverzekering

Alternatieven uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering is de meest gekozen optie als het gaat om het dekken van de kosten van de eigen uitvaart. Maar er zijn ook andere manieren waarmee je kan voorzien in de kosten van je eigen toekomstige uitvaart. Veel mensen vinden het een geruststellende gedachte als ze zeker weten dat ze hun dierbaren niet laten opdraaien voor de kosten van hun uitvaart.

Sparen voor je uitvaart

Iemand kan zelf sparen voor zijn of haar toekomstige uitvaart. Op die manier is er voor de nabestaanden voldoende geld om de uitvaart van te betalen. Kijk voor meer informatie over de belasting op spaargeld voor de uitvaart in het hoofdstuk Belasting uitvaart.

Hoe veel moet je sparen?

Je kan bij leven uitzoeken wat jouw toekomstige uitvaart zal gaan kosten. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van je eigen wensen. Hoe groter en uitbundiger het afscheid, hoe hoger de kosten. Kijk voor meer informatie in het hoofdstuk [l47354[Wat kost mijn uitvaart?[/l]

Uitvaartvereniging

Het is ook mogelijk om je aan te sluiten bij een uitvaartvereniging. De vereniging zorgt in dit geval voor de uitvaart van haar leden. Leden betalen net als bij de voetbal- hockey- of tennisvereniging, contributie.


Deze domeinnaam is te huur