nav Uitvaarverzekering

Kan iedereen een uitvaartverzekering afsluiten?

Voorwaarden uitvaartverzekering

In principe kan iedereen een uitvaartverzekering afsluiten. Maar uitvaartverzekeraars hanteren wel een aantal regels en ze kunnen groepen mensen buiten sluiten. Mensen die ernstig ziek zijn kunnen bijvoorbeeld geen uitvaartverzekering afsluiten. De verzekeraars vinden het risico dan te groot dat ze al snel moeten uitkeren. Voor een uitvaartverzekeraar is het belangrijk dat verzekerden over een lange tijd premie betalen.

Verzekeraars kunnen ook mensen vanaf een bepaalde leeftijd weigeren als (nieuwe) verzekerde. Voor deze mensen is het overigens wel mogelijk om te kiezen voor een alternatief. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor een koopsom. Het nadeel van deze optie is wel dat men dan voldoende geld beschikbaar moet hebben omdat deze niet door middel van een maandelijkse premie betaald kan worden.

Elke uitvaartverzekeraar heeft zijn eigen regels met betrekking tot de voorwaarden om toegelaten te worden. Je kan het beste even contact opnemen met de verzekeraar van keuze om te vragen wat deze voorwaarden zijn om zo te kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor een uitvaartverzekering.


Deze domeinnaam is te huur