nav Uitvaarverzekering

Tips afsluiten uitvaartverzekering

Tips afsluiten uitvaartverzekering

Waar let je op bij afsluiten uitvaartverzekering

Mensen die een uitvaartverzekering willen afsluiten kunnen de onderstaande tips gebruiken om tot een passende uitvaartverzekering te komen.

Stap 1: Wat gaat jouw uitvaart kosten?

Als je je ergens voor wilt verzekeren is het uiteraard handig om eerst vast te stellen wat je eigenlijk wilt verzekeren. Dat principe gaat ook op als je je wilt verzekeren voor je uitvaart. Want vrijwel geen enkele uitvaart is hetzelfde waardoor de kosten ook sterk variëren. Het is daarom belangrijk om eerst na te gaan wat je wensen zijn. Denk daarbij aan zaken als de keuze van de kist, de opbaring (thuis of in uitvaartcentrum), de plechtigheid (thuis, in aula crematorium of begraafplaats of misschien wel in je stamkroeg of ergens anders?). Kies je voor een begrafenis of crematie en wat zijn je wensen op het gebied van een grafmonument of asbestemming?

Om heel snel een goed overzicht te krijgen van wat de uitvaart van jouw wensen zal gaan kosten kan je gebruik maken van de online uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl. Hier kan je aan de hand van een schema aanvinken wat je wensen zijn en zie je direct in beeld wat de kosten zijn (het gebruik van de kostencalculator is gratis en geheel anoniem).

Als je weet wat de kosten zijn van de uitvaart van jouw wensen dan weet je ook voor welk bedrag of welke diensten je een uitvaartverzekering moet afsluiten.

Stap 2 Wil je een natura- of een kapitaal uitvaartverzekering?

Als je kiest voor een natura uitvaartverzekering dan verzeker je je voor bepaalde diensten en producten. Na je overlijden zal de uitvaartverzekeraar de uitvaart verzorgen. Kijk voor uitgebreide informatie in het hoofdstuk Natura uitvaartverzekering.

Je kan ook kiezen voor een kapitaal verzekering. In dat geval zal de uitvaartverzekeraar het in de polis overeengekomen bedrag uitkeren na overlijden. Kijk voor uitgebreide informatie en de voorwaarden in het hoofdstuk Kapitaal uitvaartverzekering.

Stap 3 Bekijk het aanbod van verschillende uitvaartverzekeraars

Het is altijd verstandig om verschillende uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken. In het hoofdstuk Uitvaartverzekeringen vergelijken vind je een overzicht van de beste uitvaartverzekeraars. Je kan je wensen en voorkeuren kenbaar maken aan de verzekeraars en hen vragen om een offerte op maat. Zo kan je zien welke uitvaartverzekering het beste past bij jouw wensen en voorkeuren.


Deze domeinnaam is te huur