nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - Lifetri Groep investeert in groei met nieuwe benoemingen

Lifetri Groep investeert in groei met nieuwe benoemingen

De Nederlandse verzekeraar Lifetri Groep heeft de directie versterkt met de benoemingen van een Chief Financial Risk Officer (CFRO), een Chief Investment Officer (CIO) en een Chief Operating Officer (COO). Daarnaast is een nieuwe commissaris benoemd. De benoemingen passen in de ambitie van Lifetri de activiteiten verder uit te breiden door de focus op overnames in de markt van lange termijn garanties.

De nieuwe CFRO, Menno Harkema, brengt vele jaren bestuurlijke ervaring mee in verschillende financiële managementposities bij onder meer Axent, BNP Paribas en Triodos. Met CIO, Han Rijken haalt Lifetri een beleggingsexpert binnen die veel relevante ervaring heeft opgedaan in leidinggevende functies bij ING en NN Investment Partners. COO, Rutger Zomer heeft in diverse managementposities gewerkt bij Aegon, waaronder in het pensioenbedrijf. Zijn laatste rol was CFO van Aegon Nederland. Daarnaast is de Raad van Commissarissen versterkt met de komst van Henk Eggens, voormalig CIO van Aegon Asset Management.

Herman van Hemsbergen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lifetri Groep, zegt over de nieuwe benoemingen: “Henk Eggens is een aanwinst voor de RvC van Lifetri Groep, vanwege zijn uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van beleggingen. Daarnaast beschikken we nu met de benoemingen in de directie over een management team, dat door vele jaren relevante ervaring het klappen van de zweep in de doelmarkten van Lifetri kent.”

Philippe Wits, CEO van Lifetri Groep, zegt het volgende: “Deze nieuwe benoemingen in de RvC en de directie helpen ons bij het versterken van de huidige organisatie en tegelijkertijd is hiermee het team ook ingericht voor de verdere groei van Lifetri.“

“Het benadrukt onze ambitie en bereidheid te investeren in de markt van lange termijn garanties. We zien veel mogelijkheden om pensioenfondsen en hun deelnemers te helpen bij de uitdagingen die het nieuwe pensioenakkoord met zich meebrengt. Met de overname van het pensioenfonds Allianz hebben wij laten zien dat Lifetri oplossingen kan aanbieden die aansluiten bij de behoefte van de deelnemer. Wij kunnen dat doen dankzij een zeer sterke lange termijn kapitaalsbasis, onze klantgerichte organisatie en onze uitstekende risico- en beleggingsexpertise. De kennis en ervaring van Menno, Han en Rutger sluiten daar naadloos bij aan”, aldus Philippe Wits.

Over Lifetri

Tot de levensverzekeraar Lifetri Groep behoren Klaverblad Levensverzekeringen en Lifetri Uitvaartverzekeringen, met circa 550.000 polishouders. In 2020 werden de pensioenaanspraken van ongeveer 4.000 deelnemers van Stichting Pensioenfonds Allianz Nederland Groep overgenomen, met een belegd vermogen van circa EUR 850 miljoen.

Lifetri Groep maakt deel uit van de portefeuille van Sixth Street, een wereldwijde investeringsmaatschappij met meer dan $ 50 miljard vermogen onder beheer. Zie voor meer informatie www.lifetrigroep.com.


Deze domeinnaam is te huur