nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over

Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over

Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over. Nuvema is een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Na de overname wordt de naam van de onderneming gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri), onderdeel van Lifetri Groep. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Nuvema is een gerenommeerde natura uitvaartverzekeraar die sinds 1959 actief is. De onderneming is onafhankelijk en biedt verzekerden een vrije keuze in de uitvaartverzorger. Bij Nuvema werken momenteel circa 50 mensen, die in dienst zullen komen van Lifetri Uitvaartverzekeringen. De rechten van de polishouders blijven na de overname volledig behouden en beschermd.

Lifetri Groep neemt Nuvema over van Conservatrix Groep S.à.r.l.. Tegelijkertijd wordt het herverzekeringscontract met Heco Reassurantie S.A. beëindigd, wat resulteert in een sterke, solvabele onderneming. De merknaam Nuvema zal op termijn worden gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen. Lifetri staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

De directie van Lifetri Uitvaartverzekeringen bestaat uit directievoorzitter Ingeborg van Hoek en financieel directeur Dick Stoop. De zittende directie van Nuvema treedt na de overname terug.

Lifetri Uitvaartverzekeringen maakt samen met Lifetri Verzekeringen deel uit van Lifetri Groep, dat eigendom is van TPG Sixth Street Partners, LLC (TSSP). TSSP heeft momenteel circa USD 25 miljard onder beheer en is het investeringsplatform van TPG , een in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappij.

Lifetri

Lifetri Uitvaartverzekeringen is onderdeel van Lifetri Groep. Lifetri staat onder leiding van directievoorzitter Ingeborg van Hoek en financieel directeur Dick Stoop. De onderneming is ontstaan in 2018 en onderneemt verzekeringsactiviteiten. Lifetri Groep is volledig eigendom van TPG Sixth Street Partners.

TPG Sixth Street Partners (TSSP)

TSSP is het wereldwijde krediet en kredietgerelateerde investeringsplatform van de in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappij TPG. TSSP is mede opgericht door managing partner Alan Waxman en heeft circa USD 25 miljard aan vermogen onder beheer. TSSP heeft een lange termijn georiënteerde flexibele kapitaalbasis, die het mogelijk maakt te investeren in diverse sectoren, geografische gebieden, kapitaalstructuren en beleggingscategorieën. Zie voor meer informatie: www.tpg.com/platforms/tssp

Nuvema

N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) is sinds 1959 een autonome en onafhankelijke uitvaartverzekeringsmaatschappij in de Nederlandse markt. De onderneming vindt haar oorsprong in Stichting Begrafenisfonds Groningen, opgericht in 1949. Nuvema voert uitsluitend uitvaartverzekeringen in natura. De werkwijze van Nuvema is gebaseerd op de nauwe samenwerking met uitvaartverzorgers in de regio. Nuvema heeft circa 185.000 polishouders en 50 werknemers.


Deze domeinnaam is te huur