nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - Conservatrix ontvangt kapitaalversterking nieuwe eigenaar

Conservatrix ontvangt kapitaalversterking nieuwe eigenaar

Baarn, 15 mei 2017 – Trier Holding BV, een Nederlandse onderneming van de Amerikaanse strategische investeerder Eli Global LLC, heeft de Nederlandse levensverzekeraar Nederlandsche Algemeene Maatschappij van Levensverzekeringen Conservatrix N.V. (“Conservatrix”) overgenomen. Deze overname, inclusief een kapitaalversterking, verzekert een stabiele financiële positie voor Conservatrix en een duurzame toekomst voor de onderneming, klanten en werknemers. Conservatrix is hierdoor in een veilige haven gebracht en de bestaande rechten van polishouders blijven behouden.

De nieuwe eigenaar hanteert een lange termijn investeringsstrategie die consistent is met het langdurige karakter van verzekeringsmaatschappijen. Geheel in lijn met deze strategie heeft Trier Holding de solvabiliteit van Conservatrix boven de 135% gebracht via een kapitaalversterking van circa EUR 88 miljoen. De nieuwe eigenaar zal daarnaast in de komende tien jaar geen dividend ontvangen, wat de lange termijn focus voor Conservatrix benadrukt.

Conservatrix is een levensverzekeraar met een duidelijke, onderscheidende positie in het middensegment van de Nederlandse verzekeringsmarkt. De onderneming is gespecialiseerd in levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken en uitvaartverzekeringen en heeft ongeveer 100.000 klanten in Nederland. Conservatrix heeft een goede en gerespecteerde reputatie in het distributiekanaal van onafhankelijke verzekeringsaanbieders.

Als gevolg van de overname heeft de huidige directie van Conservatrix, algemeen directeur René Collé en directielid Christian van Kooten, haar functie neergelegd. René Collé, zegt: “Deze overname is goed nieuws voor de toekomst van de onderneming en goed nieuws voor de klanten. Hun rechten blijven onveranderd en Conservatrix is nu financieel gezond met een lange termijn perspectief.”

Conservatrix zal worden geleid door ervaren Nederlandse bestuurders met Erwin van der Wal als de nieuwe algemeen directeur en Dick Stoop als de nieuwe financieel directeur. Erwin van der Wal is een ervaren professional in de Nederlandse verzekeringssector en leidde recent bij Allianz de Nederlandse divisie die verantwoordelijk is voor captive intermediair bedrijven. Dick Stoop is een ervaren CFO met een achtergrond als actuaris.

De nieuwe Raad van Commissarissen zal bestaan uit drie leden, waarvan twee de Nederlandse nationaliteit hebben. De voorzitter is Reinier Hinse, voormalig directeur van Aon Consulting Benelux, naast Frank Kusse, voormalig directielid van Robeco en ABN Amro Asset Management. Namens de nieuwe eigenaar is George Luecke, met de Amerikaanse nationaliteit, het derde lid van de RvC. George Luecke is vicevoorzitter en co-CEO van Global Bankers Insurance Group LLC, dat het verzekerings- en herverzekeringsonderdeel van Eli Global vertegenwoordigt.

Erwin van der Wal: “De belangen van klanten en werknemers en de toekomst van Conservatrix staan op de eerste plaats. In de komende periode zullen we ons richten op een gedegen en soepele overgangsfase. Ons doel is om de operationele en financiële kracht van Conservatrix te versterken en de onderneming te positioneren voor een gezonde toekomst. Op de lange termijn zullen we mogelijkheden onderzoeken om nieuwe producten te introduceren en weer een aantrekkelijke partij te worden op de Nederlandse verzekeringsmarkt.”

Eli Global

Eli Global is een Amerikaanse onderneming in private handen, dat een rijk verleden heeft wat betreft het overnemen, investeren en beheren van ondernemingen in sectoren als verzekeringen, gezondheidstechnologie, media, marktintelligentie en aanverwante sectoren. Eli Global’s “buy and hold” track record wat betreft het overnemen en besturen van bedrijven op de lange termijn past uitstekend bij het lange termijn verplichtingen profiel van levensverzekeringen.

Eli Global investeert in onafhankelijke en autonome bedrijven. Volgens dat principe blijft Conservatrix onafhankelijk en zal het niet worden geïntegreerd of gelieerd aan andere activiteiten van Eli Global.

Over Nederlandsche Algemeene Maatschappij van Levensverzekering Conservatrix N.V.

Conservatrix Levensverzekeringen is sinds 1872 een volledig autonome en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij in de Nederlandse markt. Conservatrix is gespecialiseerd in verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Conservatrix werkt zowel voor de zakelijke als particuliere markt. De werkwijze van Conservatrix is gebaseerd op hun nauwe samenwerking met autonome en onafhankelijke financiële adviseurs. Ga voor meer informatie naar: http://www.conservatrix.nl/

Over Trier Holding BV en Eli Global LLC
Trier Holding is een Nederlandse onderneming van Eli Global. Eli Global is een groep van autonome en onafhankelijke bedrijven met meer dan 5.000 werknemers wereldwijd, opererend in een divers scala van sectoren waaronder verzekeringen, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, informatie technologie, marketing en sales, uitgeverijen, distributie, marktonderzoek, business informatie, incasso’s, credit management en anderen. Ga voor meer informatie naar: http://www.eliglobal.com.

NuvemaUitvaartverzekeraar Nuvema valt niet onder deze overname en is nog steeds eigendom van de familie Henny.


Deze domeinnaam is te huur