nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - Waard Leven neemt klein deel Monuta levensverzekeringsportefeuille over

Waard Leven neemt klein deel Monuta levensverzekeringsportefeuille over

Waard Leven N.V. neemt vijf duizend levensverzekeringspolissen van Monuta over. Het gaat alleen om verzekeringen die geen uitvaartverzekering zijn, zoals gemengde kapitaalverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft hiervoor toestemming gegeven. De overdracht vindt plaats op 1 oktober 2019.

“Monuta richt zich op het verzorgen en financieel mogelijk maken van uitvaarten. In het verleden boden we ook andere levensverzekeringen aan, zoals overlijdensrisicoverzekeringen en gemengde kapitaalverzekeringen. We willen gefocust zijn op onze belangrijkste tak van sport, uitvaart. Daarom kiezen we ervoor om de andere levensverzekeringen bij Waard Leven onder te brengen. In Waard Leven zien we een solide verzekeraar met een grote levensverzekeringsportefeuille die een goede service biedt en kan blijven bieden aan onze klanten,” zegt Frank Fransen, directeur Verzekeringen bij Monuta.

“Deze overname past goed in onze strategie om polissen die niet meer passen bij andere verzekeraars een nieuw thuis te bieden. Wij zijn goed in staat deze portefeuilles op een efficiënte manier te bedienen en zorgen er voor dat klanten geen nadeel van deze overstap ondervinden. Wij zijn blij met het vertrouwen dat Monuta met deze overdracht in ons stelt,” zegt Lorens Kirchner, algemeen directeur bij Waard Leven.

Vervolg

De betreffende klanten zijn vooraf geïnformeerd over de overdracht en konden reageren bij DNB tot 1 augustus 2019. Na het beoordelen van de reacties heeft DNB akkoord gegeven. De klanten en financieel adviseurs die het betreft zijn door Monuta en Waard per brief geïnformeerd over de overdracht.


Deze domeinnaam is te huur