nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - Peter Borgdorff nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Lifetri

Peter Borgdorff nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Lifetri

Peter Borgdorff is per 25 augustus 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lifetri. Peter Borgdorff is een zeer ervaren bestuurder in de financiële sector en een autoriteit in de Nederlandse pensioenmarkt. Met deze benoeming onderstreept Lifetri haar ambities in de pensioenmarkt om deelnemers van pensioenfondsen een gegarandeerd pensioen te bieden.

Autoriteit in Nederlandse pensioenmarkt

Borgdorff was van 2007 tot 2020 directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn, het op één na grootste pensioenfonds van Nederland. In deze periode was hij ook voorzitter van de Raad van Commissarissen bij KAS BANK. Eerder was Borgdorff directeur van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen.

Naast het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van Lifetri is Peter Borgdorff voorzitter van de pensioenadviesraad van CACEIS Nederland, voorzitter van ANBO, lid van de Raad van Toezicht van Nibud, lid van de Raad van Toezicht van Bartiméus en executive lecturer en moderator aan Nyenrode Business Universiteit.

Garanties in een onzekere wereld

De benoeming van Peter Borgdorff sluit aan op de ambities van Lifetri in het pensioendomein. Het Nederlandse pensioenstelsel staat aan de vooravond van een grote transitie. Mede daardoor neemt de behoefte aan garanties op de bij pensioenfondsen opgebouwde aanspraken enorm toe. Lifetri biedt pensioenfondsen oplossingen waarbij deelnemers een gegarandeerd pensioen ontvangen, indien gewenst aangevuld met een eveneens gegarandeerde bescherming tegen inflatie in de vorm van indexatie.

CEO, Philippe Wits van Lifetri is verheugd met de komst van Peter Borgdorff die daarmee Herman van Hemsbergen opvolgt: “Voor ons is het belangrijk dat we blijven groeien, investeren in talent en een vertrouwd gezicht blijven in de pensioensector. We zijn er dan ook trots op dat we iemand als Peter aan ons kunnen verbinden. Peter past perfect bij Lifetri: hij deelt onze visie om de belangen van deelnemers centraal te stellen in de pensioenpropositie en gelooft in onze missie om mensen zelfverzekerd te maken. We willen Herman bedanken voor de samenwerking in de afgelopen jaren en voor zijn energieke bijdrage om Lifetri te helpen groeien naar de solide verzekeraar die we nu zijn.”

Herman van Hemsbergen: “Ik heb de afgelopen periode bij Lifetri en in het bijzonder de samenwerking met de aandeelhouder, de Raad van Commissarissen en het bestuur als inspirerend en waardevol beleefd. Ik wens Peter, in mijn ogen een boegbeeld in de Nederlandse pensioenwereld, veel inspiratie en succes in zijn nieuwe rol.”

Raad van Commissarissen van Lifetri

Andrew Birrell volgde per 10 juni 2022 Nils Albert op als lid van de Raad van Commissarissen. Andrew is een zeer ervaren actuaris, investment adviseur en non-executive director in de internationale pensioen- en verzekeringssector, waaronder de verzekeraars Sun Life Canada in Engeland en Sanlam Groep (gevestigd in Zuid-Afrika). De Nederlandsche Bank heeft haar goedkeuring gegeven aan de wijzigingen in de Raad van Commissarissen.


Deze domeinnaam is te huur