nav Uitvaarverzekering

Je hebt zelf grote invloed op de hoogte van de premie

Goedkope uitvaartverzekering

In de adviesrubriek van Uitvaartverzekering.net wordt nog wel eens gevraagd naar een goedkope uitvaartverzekering. Ons antwoord is dat aanvragers zelf een grote invloed hebben op de kosten van de premie. Want het zijn de keuzes die je maakt die bepalen of een uitvaart kostbaar is of niet.

Iemand die graag in een luxe uitvaartkist wil worden begraven en die wil dat er een groots afscheidsfeest wordt gehouden moet een hoger bedrag verzekeren dan iemand die een sobere uitvaart wil. Mensen die een zo goedkoop mogelijke uitvaartverzekering willen kunnen overwegen om zich alleen te verzekeren voor het meest noodzakelijke. Dat wil zeggen dat iemand zich alleen verzekerd voor het rouwvervoer, de kist, de laatste verzorging en de technische crematie of begrafenis in een algemeen graf. Er zijn verschillende uitvaartondernemers en uitvaartverzekeraars die dit soort budget pakketten aanbieden. Je kan deze pakketten al vinden vanaf 1200 euro. Je kan dan overwegen om je hiervoor te verzekeren, maar omdat het om een relatief laag bedrag gaat kan het in dit geval ook het overwegen waard zijn om er zelf voor te sparen of om te kiezen voor een koopsom of uitvaartdeposito.

Uitvaart helemaal zelf regelen

Mensen die weinig of geen geld hebben om te sparen voor een uitvaart of om een uitvaartverzekering af te sluiten kunnen overwegen om hun nabestaanden te vragen om de uitvaart helemaal zelf te regelen. Op die manier worden de kosten tot een minimum beperkt. Houdt er wel rekening dat men ook in dit geval toch nog zo’n 700 tot 800 euro kwijt zal zijn voor de uitvaart (kosten technische crematie of algemeen graf, materialen kist etc.). Op Uitvaart.nl staat in woord en video hoe nabestaanden een uitvaart helemaal zelf kunnen regelen.


Deze domeinnaam is te huur