nav Uitvaarverzekering

uitvaart

Vraag: uitvaart

ag nummer: 32145

geachte heer ,mevrouw

ik heb 2 uitvaarpolissen bij axent .1 WAAR IK DE VERZEKERINGNEMER en verzekerde ben en 1 waar mijn moeder de verzekeringnemer is en ik de verzekerde .Bij elkaar opgeteld genoeg voor een uitvaaart .Ik ben in het bezit van beide polissen .Echter heb ik geen kinderen en ben niet getrouwd .Nu heb ik geen band met mijn moeder en zus .Dit is helaas van kleins af aan al zo .wat gebeurt er als ik mijn begrafenis wil laten regelen door vrienden indien ik zou komen te overlijden ? Ik heb inmiddels een eigen leven met een eigen kenniskring waar mijn moeder het bestaan niet van weet (ze kent mij uberhaupt bijna niet eens ) .Op de polissen staat echter dat het geld uit wordt gekeerd aan nabestaanden ,dit zal dus in mijn geval of mijn moeder zijn of mijn zus (mijn vader waar ik mee ben opgegroeid is overleden ).Nu wil iemand in mijn vrienden kring best wel de begrafenis voor mij regelen en afhandelen mocht mij iets overkomen maar draait hij (OOK AL IS HIJ IN HET BEZIT VAN DE POLISSEN )
dan op voor de begrafeniskosten ? Axent keert immer niet uit aan de uitvaartondernemer en vrienden maar alleen aan nabestaanden (volgens de polis ) dus is mijn polis niets waard in mijn geval ?

Antwoord

Geachte heer,

De verzekeringnemer is "eigenaar" van de polis. In de regel is hij of zij ook degene die de premie (heeft) betaald. Zonder medewerking van de verzekeringnemer is het niet mogelijk de uitkering te laten overmaken aan een ander dan degene die op de polis als begunstigde is genoemd. Medewerking van uw moeder is dus nodig om de polis te wijzigen, respectievelijk aan u over te dragen.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Deze domeinnaam is te huur