nav Uitvaarverzekering

Betalen kosten begrafenis

Vraag: Betalen kosten begrafenis

Goedenavond
Mijn broer is recent overleden, maar heeft geen uitvaartverzekering. Er staat wel geld op zijn rekening waarmee een groot deel van de kosten zouden kunnen worden betaald. Echter zijn bank weigert de rekening te betalen. Zij willen eerst weten hoe het met de erfenis geregeld is. Mijn andere broer is beneficiair erfgenaam.Mijn moerde en ikzelf hebben de erfenis geweigerd Men heeft mij verteld dat de begrafenis altijd betaald mag/ moet worden indien er uiteraard geld op de rekening van de overleden persoon staat. Klopt dit, Wat moeten wij doen om te zorgen dat de kosten worden betaald

Antwoord

Beste heer/mevrouw Reynaerts, deze vraag zou u nog beter kunnen voorleggen aan de heer van de Griend, die is gespecialiseerd in erfrechtelijke zaken.
Zie https://www.uitvaart.nl/vraag-een-expert/advies-over-erfrecht.

Ik geef alvast wel een voorzet:
er is een fundamenteel verschil in de juridische positie van de opdrachtgever voor de uitvaartverzorging en een erfgenaam.
De opdrachtgever is gehouden de uitvaartnota te voldoen omdat die een overeenkomst van opdracht is aangegaan met de uitvaartverzorger (=de opdrachtnemer).
Het mogelijk kunnen verhalen van uitvaartkosten op de boedel is een geheel ander hoofdstuk.

Succes met het vervolg.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet.

Deze domeinnaam is te huur