nav Uitvaarverzekering

Uitvaartverzekering nieuws - Monuta digitaliseert als eerste volledig medisch acceptatietraject

Monuta digitaliseert als eerste volledig medisch acceptatietraject

Monuta heeft haar medische acceptatietraject gedigitaliseerd. Een primeur. Monuta is namelijk de eerste uitvaartverzekeraar die deze stap zet. Voordeel voor de klant? Vanaf heden kan hij of zij direct zien of de aanvraag is geaccepteerd en tegen welke premie.

Voorheen moest klanten wachten op een advies van een medisch adviseur voordat zij duidelijkheid kregen over de acceptatie van hun aanvraag. Monuta vindt het belangrijk dat haar klanten verzekerd zijn van een kwalitatief product, maar ook dat ze dit gemakkelijk kunnen afsluiten en direct weten waar ze aan toe zijn. Daarom heeft Monuta besloten het medische acceptatietraject te digitaliseren. De vragen die gesteld worden bij de gezondheidsverklaring zijn eenvoudiger en aandoeningen die niet relevant zijn voor de acceptatie worden er direct uitgefilterd.

De digitalisering levert niet alleen voordeel op voor klanten die thuis online een verzekering willen afsluiten. Ruud van der Wal, manager intermediaire distributie: “Ook het intermediair heeft er baat bij. Voorheen konden adviseurs niet direct een premieberekening maken voor hun klanten als er sprake was van medicijngebruik of een aandoening, zelfs als deze niet van invloed waren voor de acceptatie. Ze moesten dan eerst de gegevens handmatig laten checken bij de medische afdeling van Monuta. Nu kan de adviseur eenvoudig via laptop of tablet bij de klant thuis de berekening maken. Het zorgt voor optimale snelheid en transparantie. Het is een stukje extra service richting de klant.”


Deze domeinnaam is te huur